Blog

Waarom is seks en erotiek belangrijk?

waarom is seks en erotiek belangrijk groot

Erotiek & Relatie

Het is geen geheim dat erotiek belangrijk is in een relatie. Seks is echter niet alleen goed voor je relatie, het is ook goed voor je lichaam. Sommige feiten zijn duidelijk; tijdens seks geven zowel mannen als vrouwen hormonen af, namelijk oxytocine en vasopressine. Oxytocine helpt je te ontspannen en vasopressine is het geheugenhormoon, die beide zorgen voor een goede gezondheid. Vrouwen produceren tijdens de seks endorfine, wat pijnstillende effecten heeft, en we voelen ons allemaal tevreden dankzij de dopamine die vrijkomt na de ejaculatie. Bovendien verbrand je tijdens de seks 300 calorieën en stroomt je bloed sneller door je lichaam. We kunnen dus concluderen dat seks goed is voor zowel lichaam als geest. Maar hoe houd je je relatie interessant en hoe breng je de erotische spanning terug in je relatie?

Houd erotiek in stand in je relatie

Wanneer je langer een relatie hebt, kan het zijn dat jullie relatie in een sleur komt. Toch wil iedereen graag blijven vrijen zoals in het begin, toen de vonken er nog vanaf spatten en jullie niet van elkaar af konden blijven? Door goede communicatie, gevoel, variatie en te investeren in elkaar kunnen jullie dit weer ervaren. Onderstaand geven wij graag de tips om de erotiek in je relatie terug te brengen.

  • Communicatie: Goede communicatie is ontzettend moeilijk, zeker in een relatie. Leer elkaar kennen en ontdek elkaar. Spreek uit wat je wel en niet prettig vind. Alleen jij weet tenslotte wat je voelt en hoe je het vrijen ervaart. Stel je kwetsbaar op en durf zelf en samen te groeien in jullie relatie maar ook op seksueel niveau.
  • Gevoel: Seks wordt niet voor niets ‘het bedrijven van de liefde’ genoemd. Dankzij de verbondenheid en de emoties die het vrijen los maakt voel je liefde en intimiteit voor elkaar. Proef je partner tijdens het zoenen en het oraal bevredigen. Hoe voelt het wanneer je partner jou aanraakt en wanneer jij je partner streelt? Wordt je bewust van het samen zijn en speel met elkaar. Jullie zullen weer genieten van elkaar omdat jullie het vrijen intenser ervaren. Kies wat voor jou prettig, laat jezelf en je partner genieten maar blijf altijd jezelf!
  • Variatie: Zorg dat het vrijen niet elke keer hetzelfde is. Maak het voor jullie allebei spannend. Natuurlijk kan je kiezen voor een seksspeeltjes maar probeer ook eens een ander standje, een andere volgorde, een spannende locatie of een ander moment. Jullie zullen weer van elkaar gaan genieten omdat jullie elkaar weer ontdekken.
  • Investering: Wanneer jullie vaker vrijen zullen jullie ook vaker zin hebben in elkaar. Na een paar jaar kan het zijn dat jullie niet elke week meer vrijen, Zonde! Want waarschijnlijk willen jullie allebei weer het genot en de verbondenheid ervaren. Investeer in elkaar door je partner te veroveren, aandacht en voor elkaar te ‘vechten’.

Geniet met elk zintuig van elkaar, breng de erotiek terug in jullie relatie en kijk eens op het EroticaPalace.nlvoor de nodige tips & trucs

Breng erotiek in je relatie met seksspeeltjes

Seksspeeltjes zijn een goede manier om op een ontspannende en sensuele manier kennis te maken met elkaars lichaam en genot. EroticaPalace heeft een groot assortiment van sextoys voor koppels online beschikbaar, zo vind je bijvoorbeeld: vibrators, dildo’s, sexy lingerie, massage artikelen, bondage toys, anaal toys,  electroseks en nog veel meer seksspeeltjes voor koppels